ua en ru

За добу бойовики 67 разів обстріляли сили АТО, - штаб

За добу бойовики 67 разів обстріляли сили АТО, - штаб Фото: АТО на Донбассе

В зоні АТО впродовж декількох днів спостерігається зниження динаміки збройних провокацій бойовиків

За минулу добу, 19 серпня, бойовики 67 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

"Загалом, упродовж вчорашньої доби, російсько-терористичні війська 67 разів порушили режим припинення вогню. Двічі найманці застосовували артилерію, 15 разів міномети, 1 - реактивні системи залпового вогню, 65 - гранатомети і стрілецьку зброю", - йдеться у повідомленні.

Як відзначається, в зоні АТО, впродовж декількох днів, спостерігається зниження динаміки збройних провокацій зі сторони незаконних збройних формувань. Противник суттєво зменшив кількість обстрілів позицій українських військ з озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів і в основному застосовує стрілецьку зброю.

"Водночас, і надалі, на Донецькому напрямку бойовики проявляють найбільшу активність. Так минулої доби, з 18 години і до опівночі, ворог практично постійно обстрілював з гранатометів, стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів наші позиції у селищах Мар'їнка, Опитне, Піски. А близько 19 години, найманці двічі з 82-міліметрових мінометів били по силах АТО в Красногорівці. Крім того близько 9 вечора і майже опівночі окупанти з озброєння БМП вели вогонь по наших опорних пунктах в Опитному", - повідомляють у штабі.

Окрім цього, у Луганській обл., майже о 20 годині, бандформування обстріляли з гранатометів, зенітної установки українських бійців у селищі Щастя.

Також повідомляється, що поблизу Маріуполя о 18.05, з мінометів калібру 82 міліметри, злочинці били по Старогнатівці.

Нагадаємо, 18 серпня, бойовики 82 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.