ua en ru

За добу бойовики на Донбасі 13 разів порушили режим перемир'я, - штаб АТО

За добу бойовики на Донбасі 13 разів порушили режим перемир'я, - штаб АТО Фото: український солдат (РБК-Україна)

У відповідь українські бійці АТО 11 разів відкривали вогонь

За минулу добу незаконні збройні формування на Донбасі 13 разів порушили перемир'я, втрат серед українських бійців немає. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу антитерористичної операції на сторінці Facebook.

Повідомляється, що у відповідь українські військовослужбовці сил антитерористичної операції (АТО) 11 разів відкривали вогонь.

"протягом минулої доби обстановка в районі проведення АТО залишалася напруженою, однак контрольовану українською армією. Після 18 годин проросійські бойовики активізували обстріл наших позицій на Приморському та Донецькому напрямках", - йдеться в повідомленні.

Так, ввечері противник застосовував крупнокаліберний кулемет на підступах до Авдіївці і Майорску. А під гранатометный вогонь противника потрапили опорні пункти ВСУ у Жованки і шахти "Бутівка".

Також на Приморському напрямку незаконні збройні формування з великокаліберних кулеметів били по захисникам Водяного і Талаковки. А близько 21 години випустили 5 мін калібру 82 мм поблизу Лебединського.

Пізно ввечері бойовики обстріляли з мінометів калібру 82 мм будинки жителів Мар'їнки.

Нагадаємо, раніше у Ворзелі Ірпінського району Київської області від вибуху гранати загинув один військовий, ще двох і цивільного госпіталізували з тілесними ушкодженнями.