ua en ru

Сущенка та Сенцова можуть обміняти на кримських дезертирів

Сущенка та Сенцова можуть обміняти на кримських дезертирів Фото: Роман Сущенко (webscreenshot/youtube.com/ТСН)

Для реалізації обміну його учасники повинні отримати вироки в РФ і Україні, а потім бути помилувані

Українських політв'язнів Романа Сущенка та Олега Сенцова можуть обміняти на кримських дезертирів Олександра Баранова та Максима Одинцова. Про це заявив представник уповноваженого Верховної ради з прав людини Михайло Чаплига в ефірі NewsOne.

"Є такі громадяни Одинцов і Баранов, які вже отримали вироки. Тут питання: чи будуть вони їх оскаржувати. Інша інформація про те, що справу Сущенка вже передали до суду. Фактично я в цьому бачу досить активну підготовку до обміну Баранова і Одинцова на Сущенка та Сенцова", - заявив він.

Чаплига також зазначив, що для реалізації обміну його учасники повинні отримати вироки в Росії та Україні, а потім бути помилувані.

Як наголошується, Олександра Баранова та Максима Одинцова в Україні засудили до 13 і 14 років позбавлення волі відповідно.

Відзначимо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна готова обміняти російських солдатів, які воювали на Донбасі, на Сущенка.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявляв, що затримання кримських дезертирів може обернутися проти України.

Слідчий комітет РФ пред'явив заочне звинувачення двом громадянам України, які проходили службу в ЗСУ, за нібито викрадення кримських дезертирів.

Кримські дезертири Максим Одинцов та Олександр Баранов потрапили на підконтрольну територію в Україні 2016 році, щоб купити українські документи для отримання офіцерських звань російської армії.