ua en ru

Supreme Business Group планує стати інвестором будівництва сонячних електростанцій в Україні

Supreme Business Group планує стати інвестором будівництва сонячних електростанцій в Україні Ілюстративне фото (pixabay.com)

Західні фонди та фінансові установи готові інвестувати в розвиток сонячної енергетики України

Трейдингова компанія Supreme Business Group планує стати інвестором будівництва сонячних електростанцій в Україні. Про це повідомив представник компанії в Україні Джаміль Каснак.

Незважаючи на конфлікт на Донбасі, західні фонди та фінансові установи готові інвестувати в розвиток сонячної енергетики України, причому дуже великі суми.

На сьогодні компанія Supreme Business Group LP, яка почала свою діяльність в 2015 році, вже умовно зарезервувала для України від трьох до семи млн доларів, в залежності від розвитку ситуації. Основні її партнери з Туреччини, Великобританії та інших країн Європи.

За словами Каснака, планується побудувати сонячні станції потужністю 1 ГВт в кілька етапів. Зокрема, для цього запросили від 20 до 1 тис. гектарів для своїх проектів.

Крім того, в компанії впевнені, що в результаті такої співпраці, трейдингова компанія Supreme Business Group, LP дозволить місцевим підприємствам мати вигоду з чистої сонячної енергії і пом'якшити зростання витрат на електроенергію. Також завдяки налагодженим бізнес-контактам у промислово-розвинених країнах світової економіки компанії, Україну можна буде позиціонувати як одну з країн, де виробництво поновлюваних джерел енергії в масовому масштабі стає все більш перспективним.

"Supreme Business Group LP, - це як жива комунікаційна платформа, яка може стати серйозним каталізатором розвитку нової української енергетики. Адже, це насправді той момент, коли Україна з цієї негативної ситуації може виручити для себе дуже серйозні фінансові преференції", - підкреслив Каснак.