ua en ru

Від супербактерій в 2050 буде гинути 10 млн людей щороку

Від супербактерій в 2050 буде гинути 10 млн людей щороку Фото: супербактерії в майбутньому заберуть життя мільйонів людей

Світ не бачив нового класу антибіотиків вже кілька десятиліть

Від стійких до антибіотиків бактерій - супербактериям - у 2050 році буде вмирати 10 мільйонів людей щороку, якщо не буде зроблено дій по боротьбі з ними, передає ВВС.

Як повідомляється, до таких висновків прийшли в звіті про антимікробної резистентності. Його готували під керівництвом колишнього головного економіста Goldman Sachs і автора терміна БРІКС Джима Про'Нілу на замовлення британського уряду.


За словами О'Нілу потрібно розробити нові види антибіотиків, а також організувати кампанію з інформування населення світу, в тому числі лікарів, про небезпеку супербактерій.

"Світ не бачив нового класу антибіотиків вже кілька десятиліть", - зазначив О'Ніл.

Також економіст поскаржився, що зараз антибіотики роздають всім, "як цукерки", і в результаті смертельно небезпечні бактерії зразок сальмонел і кишкової палички виробляють стійкість до таких ліків.

Крім того,'Ніл закликав міжнародні організації та уряди припиняти необґрунтоване використання існуючих антибіотиків, а також платити компаніям за кожен новий відкритий антибіотик за 1 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше у США від невідомої інфекції померли 18 людей.