ua en ru

У Сумській області затримали іноземця, який намагався вивезти до РФ скрипку Stradivarius

У Сумській області затримали іноземця, який намагався вивезти до РФ скрипку Stradivarius Фото: скрипка Stradivarius (facebook.com/SFSofUkraine)

Водієм машини, що прямувала до Росії, виявився громадянин Молдови

В Сумській області представники митниці затримали чоловіка, який намагався вивезти за межі України речі, що представляють історико-культурну цінність. Про це інформує прес-центр Державної фіскальної служби України (ДФС) в Facebook.

Водієм машини, яка прямувала до Росії, виявився громадянин Молдови.

"При проведенні митного контролю в задньому відділенні автомобіля під особистими речами було виявлено скрипку з написом всередині "Antonius Stradivarius faciebat anno 1719", телефонний апарат з написом "Osterreichische Telefon - Fabrik A. G. vorm. J. Berliner Wein, XIII / 1.", ікону з образом Святого Спиридона, книги з написом "Giannetto" 1870 і "Pompei as it was and as it is by Bagot Molesworth MA" 1904 року, в середині якої перебували 23 паперові банкноти до 1960 року випуску, також поштова марка 1973 року", - повідомили в прес-центрі.

Водій обрав форму митного контролю під назвою "зелений коридор", здійснивши дії, спрямовані на переміщення предметів через кордон України з приховуванням речей від митного контролю.

Виявлені предмети вилучені для подальшої експертизи.

"Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 483 Митного кодексу України", - йдеться в повідомленні.

У Сумській області затримали іноземця, який намагався вивезти до РФ скрипку Stradivarius

Нагадаємо, УЗ змінить періодичність курсування "Інтерсіті" з Києва в Кривий Ріг і Тернопіль.