ua en ru

В Сумській області 134 тис. субсидіантів отримають перерахунок за газ

В Сумській області 134 тис. субсидіантів отримають перерахунок за газ В Сумській області 134 тис. субсидіантів отримають перерахунок за газ

Кабмін зобов’язав "Сумигаз Збут" разом з установами соціального захисту населення повернути до державного бюджету залишки невикористаної субсидії на газ, повідомляє прес-служба компанії.

Урядом передбачено повернення до державного бюджету частини невикористаної суми субсидії та залишення на рахунках споживачів частини невикористаної суми субсидії на оплату послуг індивідуального опалення, що еквівалентна вартості 100 куб. м. природного газу, яка зараховується як оплата послуг, на наступні розрахункові періоди після 1 травня 2016 року. Розрахунок та повернення надлишків субсидій Кабінет міністрів доручив провести компаніям, що є постачальниками газу, та установам соціального захисту населення.

На думку директора ТОВ "Сумигаз Збут" Олена Руденко порядок повернення коштів негативно відобразиться на раціональному споживанні природного газу: "Адже частина споживачів економно використовувала паливо, щоб заощадити кошти на неопалювальний період".

"Оскільки порядок проведення перерахунку субсидій врегульовано лише 30 серпня, з моменту набрання чинності Постанови КМУ№534, то понад 134 тисячі споживачів Сумщини отримають в вересні платіжки з перерахунком за попередній опалювальний період", - наголошує Олена Руденко.