ua en ru

У Сумах затримано колишнього міліціонера за службу на терористів ЛНР

У Сумах затримано колишнього міліціонера за службу на терористів ЛНР Фото: СБУ

Екс-правоохоронець служив у НЗФ "Привид"

У Сумах співробітники Служби безпеки України затримали колишнього працівника міліції з Луганської області, який вербував новобранців "на службу" в терористичній організації "ЛНР". Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Встановлено, що навесні минулого року 47-річний житель Лисичанська вступив до лав незаконного збройного формування т.зв." ЛНР ". Спочатку він чергував на блокпостах терористів зі зброєю в руках, яке він отримав безпосередньо від керівника незаконного воєнізованого формування" Привид "Олексія Мозгового. Потім він був "підвищений", і зловмисник почав керувати несенням служби на цьому блокпосту", - йдеться в повідомленні.

Також він займався організацією патрулювання міста Лисичанськ і вербуванням нових терористів.

Після звільнення Лисичанська силами АТО, за фактами злочинної діяльності колишнього міліціонера органи УМВС України в Луганській області почали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст.260 (Створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Щоб уникнути відповідальності, в червні 2014 зловмисник приїхав у Сумах, де влаштувався охоронцем приватної фірми.

У травні ц.р. учасник незаконного воєнізованого формування затриманий співробітниками управління СБ України в Сумській області та переданий в управління МВС України в Луганській області для подальшого проведення досудового слідства.

Нагадаємо, у квітні СБУ викрила агента РФ, колишнього українського міліціонера, який готував провокацію на кордоні.