ua en ru

У Сумах СБУ зупинила незаконну діяльність фейкової "територіальної громади"

У Сумах СБУ зупинила незаконну діяльність фейкової "територіальної громади" Фото: СБУ

"Територіальна громада Сум" намагалася перебрати на себе функції місцевих державних структур

У Сумах Служба безпеки України (СБУ) зупинила незаконну діяльність фейкової "територіальної громади". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Діяльність так званої «територіальної громади Сум», представники якої, спотворивши українське законодавство, намагалися створити незаконні органи управління і взяти на себе функції місцевих державних і комунальних структур, припинила Служба безпеки України спільно з поліцією", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що шахраї організували фіктивну реєстрацію так званих "народних підприємців", схиляючи представників бізнесу платити податки не державі, а в нову "податкову систему". Всього від дій шахраїв потрапило тридцять підприємців, яким були видані фейкові свідоцтва про реєстрацію бізнесу.

Під час обшуків за місцем проживання двох організаторів "громади" правоохоронці вилучили фіктивні печатки, книги реєстрацій "народних підприємців", фіктивну документацію про нібито приналежності зловмисникам ряду комунальних будинків у Сумах, які вони планували захопити найближчим часом.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України, тривають слідчо-оперативні дії.

altaltaltaltalt

Фото: вилучені речі під час обшуку

Нагадаємо, також сьогодні повідомлялося, що співробітники СБУ викрили у Хмельницькій області терористичний акт, спланований і підготовлений представниками російських спецслужб.