ua en ru

У Сумах прогримів вибух біля будівлі місцевої прокуратури

У Сумах прогримів вибух біля будівлі місцевої прокуратури Фото: місце вибуху

Від вибуху ніхто не постраждав

У ніч із 10 на 11 вересня навпроти Сумської місцевої прокуратури пролунав вибух. За фактом замаху на умисне знищення майна розпочато кримінальне провадження, повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

Зазначено, що на дорожньому полотні проїзної частини вулиці Герасима Кондратьєва, на протилежному боці від приміщення Сумської місцевої прокуратури, ближче до навчального виховного комплексу "Просперітас" (на відстані 18 метрів від кута приміщення прокуратури), виявлено пошкодження діаметром близько 15 см та глибиною 2 см.

"На місці події вилучено запобіжну скобу, металеві залишки (осколки) тощо. Від вибуху, на щастя, ніхто не постраждав, жодне приміщення не пошкоджено", - йдеться в повідомленні.

У Сумах прогримів вибух біля будівлі місцевої прокуратури

Фото: місце вибуху в Сумах

Інформацію за вказаною подією внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за ч. 2 ст. 15/ч. 2 ст. 347 КК (закінчений замах на умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу).

Наразі виконуються слідчо-процесуальні дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення обставин події, причетних осіб та здобуття доказів скоєння злочину. Хід слідства у кримінальному провадженні взято на контроль прокурора області Віталія Матвійчука.

Нагадаємо, днями в результаті вибуху гранатомета на полігоні в Рівненській області постраждали семеро військовослужбовців.