ua en ru

Суддя КСУ Сас прогнозує подання щодо конституційності закону про люстрацію

Суддя Конституційного суду України Сергій Сас прогнозує подання в Конституційний суд щодо оцінки відповідності Конституції закону про очищення влади (люстрації).

Суддя Конституційного суду України Сергій Сас прогнозує подання в Конституційний суд щодо оцінки відповідності Конституції закону про очищення влади (люстрації). Про це Сас заявив РБК-Україна.

"Питання, які законодавець намагався врегулювати цим законом, стосуються великого числа громадян. Під дію закону, судячи з заяв чиновників, потрапляють мільйони громадян. Тому я думаю, існує ймовірність того, що будуть відповідні подання в Конституційний суд України", - заявив Сас.

Він також повідомив, що в апараті КСУ зараз знаходиться конституційне подання Служби зовнішньої розвідки України щодо офіційного тлумачення деяких положень зазначеного закону.

Однак, як зазначив суддя, КСУ ще не відкривав провадження за цим поданням.

Нагадаємо, в жовтні Служба зовнішньої розвідки України звернулася до Конституційного суду України з проханням роз'яснити ряд положень закону України № 1682-VII "Про очищення влади" (про люстрацію).

Закон № 1682-VII "Про очищення влади" (про люстрацію) набрав чинності 16 жовтня 2014 р.