ua en ru

На суднобудівному заводі "Океан" готуються до захисту від силового захоплення

На суднобудівному заводі "Океан" готуються до захисту від силового захоплення У найближчу добу може відбутися рейдерське захоплення ПАТ "МСЗ "Океан"

В найближчу добу може відбутися рейдерське захоплення ПАТ "МСЗ "Океан". Про це "РБК-Україна" заявив глава комітету кредиторів МСЗ "Океан" Ігор Волошин.

"Нам відомо про підготовку групою зловмисників фізичного захоплення контролю над ПАТ "МСЗ "Океан" у найближчу добу. По всьому периметру заводу ми встановили камери спостереження, які з сьогоднішнього дня фіксують, що відбувається в режимі 24/7. Також до охорони підприємства залучені резерви охоронної компанії, з якою у ПАТ укладено договір про надання послуг охорони", - заявив Ігор Волошин.

Він також пояснив, що захоплення підприємства готується під прикриттям рішення Печерського суду від 9 вересня 2016 р. Рішення підписано суддею Олегом Білоцерківцем.

Згідно з рішенням Печерського районного суду Києва, прийнятого 9 вересня, було арештовано все рухоме і нерухоме майно МСЗ "Океан". Тим самим суд задовольнив клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах другого відділу з розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Юрія Бєлкіна.

На суднобудівному заводі "Океан" готуються до захисту від силового захопленняЗа словами Волошина, все арештоване майно за рішенням суду має бути передане на відповідальне зберігання директору ТОВ "Океан-Судноремонт" Леоніду Шумилу.

Леонід Шумило з грудня 2010 року до вересня 2011 р. був президентом ПАТ "МСЗ "Океан". Ще будучи президентом МСЗ "Океан" виступив з ініціативою створення ТОВ "Океан-Судноремонт", яким і керує зараз. Згідно з даними ЄДРПОУ, ТОВ "Океан-Судремонт" має статутний капітал у розмірі 3 тис. грн, його власником є компанія "2000 ФАЙНЕНС ЄС.ЕЙ", зареєстрована як "Société anonyme" (аналог українського ТОВ) в Люксембурзі. Крім будівництва суден і плавучих конструкцій, ТОВ "Океан-Судремонт" також займається посередництвом, складською діяльністю та оптовою торгівлею відходами та брухтом.

Згідно з Держреєструом майнових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, все нерухоме майно самого ТОВ "Океан-Судноремонт" перебуває під арештом з 1 квітня 2015 р. за постановою про арешт відділу Державної виконавчої служби Деснянського районного управління юстиції Києва №46485158 від 3 березня 2015 р.

"Ми вважаємо, що співробітники ГПУ діють незаконно, упереджено, і в інтересах конкретних осіб, близьких до держави Російська Федерація. А саме, пан Шумило керував ПАТ "МСЗ "Океан" на посаді президента ПАТ у 2010-2011 рр. Саме в цей період часу підприємство фактично контролювали структури, афілійовані з посадовими особами "Газпрому". Також нам відомо, що Шумило є одним з тих семи "уявних" співробітників Океану, які подали в суд фальсифіковані документи про своє працевлаштування на підприємстві в 2015 р., і їх вимоги були відхилені, та не були включені до реєстру вимог кредиторів", - заявив глава комітету кредиторів ПАТ "МСЗ "Океан".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що офшорна компанія "Бельмонт Індастріз Інк.", яку пов'язують із російським "Газпромом", хоче повернути вплив на Миколаївський суднобудівний завод "Океан", що знаходиться в процедурі ліквідації.