ua en ru

В судах знаходиться 15 справ проти громадян РФ за звинуваченням у тероризмі, - СБУ

В судах знаходиться 15 справ проти громадян РФ за звинуваченням у тероризмі, - СБУ Фото: Валентин Наливайченко

Справи щодо російських військових розслідуються за статтею "тероризм"

В українських судах сьогодні перебуває 15 справ стосовно громадян Російської Федерації за звинуваченнями у терористичній діяльності на території України. Про це РБК-Україна заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко в рамках міжнародної конференції "Захист демократичних цінностей і дотримання прав людини у діяльності спецслужб", передає кореспондент РБК-Україна.

"Вони заарештовані українським судом. Два громадянина Росії - військовослужбовців ГРУ РФ зараз перебувають під арештом, але їм надають всю необхідну медичну допомогу і вчора за погодженням з МЗС України їх відвідав російський консул. Тобто, рівно через 3 доби після арешту ми застосували європейську норму допуску консула держави до своїх військовослужбовцям", - заявив Наливайченко.

Він нагадав, що кримінальні провадження щодо російських військових розслідуються за статтею "тероризм".

На уточнююче питання про те, чи це були єдині військові РФ, які були затримані українськими спецслужбами за час АТО, крім тих 10 затриманих під Маріуполем, Наливайченко відповів: "Зараз в українських судах 15 обвинувальних вироків стосовно громадян Російської Федерації за такими ж звинуваченнями, за такі ж злочини".

Нагадаємо, раніше завідувач консульським відділом посольства Росії в Україні Олексій Грубий відвідав спецназівців, які були затримані в зоні проведення АТО на Донбасі.