ua en ru

Суд заслухав перших свідків звинувачення у справі екс-мера Слов'янська Штепи

Суд заслухав перших свідків звинувачення у справі екс-мера Слов'янська Штепи Неля Штепа

Червонозаводський районний суд Харкова 7 квітня заслухав перших двох свідків звинувачення у справі колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи, передає кореспондент РБК-Україна.

Обидва свідки показали, що Неля Штепа знала про підготовку захоплення будівель, зокрема, будівлі міськвідділу міліції, була в змові з загарбниками і що ці дії планувалися заздалегідь.

"Всього прокуратура області клопотала про допиті 10 свідків. Всі вони жителі Донецької області, більшість з Слов'янська, решта з Краматорська. Ми очікуємо, що на наступне засідання прибудуть інші", - повідомила кореспонденту РБК-Україна прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Наступне засідання суду призначено на 23 квітня. Точний час проведення засідання уточнюється.

Нагадаємо, 8 жовтня 2014 р. прокуратура Харківської області висунула Нелі Штепі остаточну підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України. Екс-мера Слов'янська загрожує довічне ув'язнення. 30 березня Червонозаводський районний суд Харкова продовжив утримання під вартою колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи до 28 травня 2015 р.