ua en ru

Суд заборонив оприлюднювати рішення Львівської облради про відкликання повноважень ОДА

Ухвалами Львівського окружного адміністративного суду 19 грудня 2013 р. заборонено оприлюднювати рішення Львівської обласної ради про відкликання у Львівської обласної державної дміністрації частини власних повноважень, про посилення контролю за роботою Львівської облдержадміністрації та створення виконавчого комітету обласної ради та інших, що були прийняті 17 грудня 2013 р. на пленарному засіданні ради. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

"Таким чином, зазначені рішення обласної ради не наберуть чинності у відповідності до вимог законодавства", - йдеться в повідомленні.

Відповідні ухвали суду прийнято в межах судового розгляду адміністративних позовів, поданих прокуратурою Львівської області.

Крім того, прокуратурою області оскаржено в судовому порядку рішення обласної ради від 1 грудня 2013 р. № 920 "Про суспільно-політичну ситуацію в Україні". 19 грудня 2013 р., в порядку забезпечення адміністративного позову, судом призупинено дію зазначеного рішення ради.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 р. Львівська обласна рада прийняла рішення про припинення договірних відносин з Львівською облдержадміністрацією щодо оренди приміщень, а також відкликав свої повноваження, делеговані Львівської облдержадміністрації.