ua en ru

Суд заочно заарештував суддю Чауса та призначив заставу в 3,7 млн гривень

Суд заочно заарештував суддю Чауса та призначив заставу в 3,7 млн гривень Фото: суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус

Солом'янський суд Києва частково задовольнив прохання НАБУ про арешт Чауса

Солом'янський райсуд Києва виніс рішення про заочний арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, а також встановив заставу у 3,7 млн гривень. Відповідне рішення від 18 січня опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з інформацією в рішенні суду, Національне антикорупційне бюро України не знає, де зараз знаходиться підозрюваний, і просило заарештувати його з заставою понад 4 млн гривень. Суд частково задовольнив прохання детективів, заарештувавши його заочно з заставою 3,7 млн гривень.

Якщо за Чауса внесуть заставу, його зобов'яжуть прибувати до детективів НАБУ на першу вимогу, а також не відлучатися з Києва і носити електронний браслет. Згідно з останніми даними, восени він нібито перебував на лікуванні в Криму.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що НАБУ і САП просять суд дозволити заочне слідство стосовно судді Чауса. Його підозрюють в отриманні хабара в розмірі 150 тис. доларів за винесення вироку на користь підсудних.