ua en ru

Суд стягнув понад 283 млн грн з "Укргаз-Енерго" Фірташа на користь "Родовід банку"

Суд стягнув понад 283 млн грн з "Укргаз-Енерго" Фірташа на користь "Родовід банку" Фото: ВГСУ

Суд задовольнив позовні вимоги ГПУ

Вищий господарський суд України залишив у силі рішення Київського апеляційного господарського суду, яким з ЗАТ "Укргаз-Енерго" стягнув незаконно отримані кошти від ПАТ "Родовід банк". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Повідомляється, що позовні вимоги, з якими звернулася ГПУ, щоб відстояти інтереси банку, обґрунтовані тим, що на підставі договору строкового банківського вкладу зазначене товариство розмістило на депозиті банку 552 млн грн під 9% річних. Проте надалі сторонами безпідставно збільшена відсоткова річна ставка до 48% річних, що дозволило комерційній структурі незаконно отримати додаткові 283 млн грн.

"Враховуючи це, 14 квітня 2015 року Київський апеляційний господарський суд задовольнив позовні вимоги Генеральної прокуратури України. Переглядаючи справу в касаційному порядку, Вищий господарський суд України, з огляду на активну позицію прокурора, погодився з доводами Генеральної прокуратури України та 20.07.2015 залишив в силі рішення суду апеляційної інстанції", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, суд відмовив "Укргаз-Енерго" Фірташа у праві власності на газ в ПСГ України.