ua en ru

Суд тимчасово заборонив трансляцію російського ТVСІ в Україні

Окружний адміністративний суд м. Києва 17 липня 2014 р. виніс ухвалу про відкриття провадження в адміністративній справі за позовом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до російського ВАТ "ТВ Центр" про визнання іноземних програм такими, що не відповідають законодавству, та тимчасову заборону розповсюдження програми "ТВ Центр - Іnternational" (ТVСІ).

Окружний адміністративний суд м. Києва 17 липня 2014 р. виніс ухвалу про відкриття провадження в адміністративній справі за позовом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до російського ВАТ "ТВ Центр" про визнання іноземних програм такими, що не відповідають законодавству, та тимчасову заборону розповсюдження програми "ТВ Центр - Іnternational" (ТVСІ). Про це повідомляє прес-служба Нацради.

При цьому суд ухвалив рішення залучити до участі у справі як співвідповідача ТОВ "Вертикаль-ТВ", яке ретранслює програми відповідача на території України.

Також суд виніс ухвалу про забезпечення адміністративного позову, якою зобов'язав ТОВ "Вертикаль-ТВ" і провайдерів програмної послуги, які уклали угоди з цією компанією, тимчасово припинити ретрансляцію в багатоканальних телемережах на території України каналу ТVСІ до вирішення справи по суті. Ухвала підлягає негайному виконанню.

Як пояснюється у повідомленні, клопотання обґрунтоване тим, що за результатами моніторингів, проведених Нацрадою, зафіксовано низку грубих порушень, що несуть загрозу інформаційній безпеці держави, закону України "Про телебачення і радіомовлення" та Європейської конвенції про транскордонне телебачення при ретрансляції ТVСІ на території України.

Попереднє судове засідання призначене на 14:00 4 серпня 2014 р. На нього будуть викликані представники усіх сторін.