ua en ru

Суд в Лівії анулював вирок росіянам, засудженим раніше за допомогу Каддафі

Вищий військовий суд Лівії сьогодні анулював вирок, винесений раніше відносно росіян Олександра Шадрова та Володимира Долгова, засуджених за пособництво поваленому в 2011 р. режиму Муаммара Каддафі. Про це повідомив представник посольства Росії в Лівії Денис Книшев.

"Сьогодні Вищий військовий суд Лівії передав на розгляд цивільного суду справу стосовно російських громадян", - сказав Книшов. Він додав, що статус росіян із засуджених переведений в затриманих.

"Тепер Генпрокуратоура Лівії повинна висунути звинувачення на їх адресу, справа буден заново розглядатися цивільним судом", - додав В.Книшев.

Нагадаємо, що Шадров і Долгов були захоплені повстанцями в Лівії після повалення Каддафі в серпні 2011 р. Разом з ними в полоні у лівійців виявилися 19 українців і троє білорусів. Їм були пред'явлені звинувачення в пособництві військам Каддафі. У червні 2012 р. вони були визнані винними. Шадра, визнаний лідером групи, був засуджений до довічного ув'язнення, Долгов - до 10 років позбавлення волі. Адвокати росіян подали апеляцію, однак уповноважений її розглядати орган - Вищий військовий суд - був сформований лише у березні ц.р.