ua en ru

Суд у Китаї оштрафував Apple на 166 тис. дол

Китайські джерела повідомили сьогодні про те, що суд Пекіна оштрафував компанію Apple на 166 тис. дол. за порушення авторських прав китайських письменників, повідомляє телеканал "Росія 24".

У середу пекінський суд середньої ступені виніс рішення, згідно з яким Apple була визнана винною в поширенні неліцензованих електронних версій творів восьми китайських авторів. Згідно з повідомленнями ЗМІ, американська компанія також порушила права інтелектуальної власності двох китайських компаній. Тепер, згідно з останніми даними, Apple зобов'язана виплатити авторам і компаніям, чиї твори й продукція пропонувалася користувачам в 2011 р., компенсацію в розмірі 1,03 млн юанів або 166 тис. дол. Спочатку ініціатори позову вимагали компенсацію в 10 млн юанів.

Wall Street Journal пояснює, що мова йде про неліцензований належним чином контент, який був доступний в магазині додатків Apple App Store. Американське видання також зазначає, що представники компанії вкрай серйозно ставляться до скарг на порушення копірайта.

Нагадаємо, що це другий штраф Apple в Китаї: у вересні суд оштрафував компанію на 522 тис. юанів за порушення авторських прав видавця енциклопедії китайською мовою. Правда тоді Apple все ж вдалося оскаржити це рішення в суді.

Читайте також: Apple, Google, Facebook і Amazon посилять конкуренцію у 2013 році