ua en ru

Суд в Києві залишив екс-заступника глави МВС Лекаря під домашнім арештом з носінням електронного браслета

Печерський районний суд Києва обрав екс-заступнику міністра внутрішніх справ України Сергія Лекаря запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

Печерський районний суд Києва обрав екс-заступнику міністра внутрішніх справ України Сергія Лекаря запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Під час розслідування... встановлено, що за дорученням колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка його заступник - керівник апарату Сергій Лекарь в січні 2014 р. організував незаконні поставки спеціальних засобів виробництва Російської Федерації для їх використання під час силового розгону протестувальників в м. Києві", - говроится в повідомленні ГПУ.

У прес-службі прокуратури наголосили, що крім цього, Лікарю ставиться в провину внесення на розгляд Кабінету міністрів проектів змін в "Правила застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку". В той же день зміни були прийняті на засіданні Кабміну.

Згідно з повідомленням ГПУ, екс-заступник глави МВС вчинив злочин, передбачений ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України. 2 липня йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Наразі досудове розслідування триває, проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, Кабмін звільнив Лекаря з посади заступника міністра внутрішніх справ 5 березня 2014 р.