ua en ru

Суд Харківської області заарештував екіпаж танка Т-72 ДНР

Ізюмський суд Харківської області заарештував трьох жителів Донецької області, які входили в екіпаж танка Т-72 бойовиків так званої "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Донецькій області.

"17 лютого для трьох жителів Донецької області Ізюмським судом Харківщини було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що заарештовані брали участь у бойових діях на Донбасі на стороні ДНР,

"Українськими військовослужбовцями у населеному пункті Красний Луч був затриманий екіпаж танка Т-72 російського виробництва. Командир екіпажу, навідник і водій-механік мали при собі військові квитки самопроголошеної "ДНР", - повідомили в міліції.

Встановлено, що наводчику танка 24 роки, він активний учасник незаконного збройного формування у р. Макіївці, раніше судимий.

Командиром танка був 43-річний колишній гірський майстер однієї з шахт області, також активний учасник НВФ. А 49-річний водій-механік танка Т-72 проходив службу в танкових військах Збройних сил СРСР.

Повідомляється, що бойовики пройшли військову підготовку в батальйоні "Схід".

На сьогоднішній день всім фігурантам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 260 КК України. Затриманим обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала 5 інформаторів бойовиків в зоні АТО.