ua en ru

Суд у Харкові засудив до 5 років ув'язнення нападника на міліцейський автобус в ході заворушень під ОДА

Київський районний суд Харкова засудив до 5 років позбавлення волі одного з учасників нападу на автобус з військовослужбовцями 8 квітня в ході заворушень під ОДА.

Київський районний суд Харкова засудив до 5 років позбавлення волі одного з учасників нападу на автобус з військовослужбовцями 8 квітня в ході заворушень під ОДА. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

"Суд погодився з позицією державного обвинувача та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, а також у повному обсязі задовольнив цивільний позов військової частини", - повідомив прокурор Київського району Харкова Олександр Бударний.

Як повідомляється, в ході слідства по даній справі було встановлено також організатор заворушень. Стосовно нього прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень, що супроводжувалися погромами і підпалами, знищенням майна) і ч. 2 ст. 109 КК (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

У прокуратурі зазначили, що вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Нагадаємо, 8 квітня 2014 р. група осіб закидала автобус "ПАЗ" з бійцями внутрішніх військ камінням і погрожувала перевернути його. Таким чином нападники намагалися не випустити правоохоронців з будівлі Харківської ОДА. Злочинці розбили скло і кузов службового транспорту, заподіявши військової частини збитків на загальну суму понад 40 тис. грн.