ua en ru

Суд у Дюссельдорфі тимчасово заборонив Samsung продавати на території Європи планшет Galaxy Tab 10.1

Американська компанія Apple Inc. домоглася тимчасової заборони продажу на території Європи планшета Samsung Galaxy Tab 10.1. Таке рішення прийняв земельний суд німецького м.Дюссельдорфа. Як повідомили представники суду, єдиною країною Євросоюзу, де продаж планшета дозволений, є Нідерланди. Однак Apple веде судові розгляди і там, передає CNN.

У разі якщо Samsung продовжить продавати свій планшет на території ЄС, компанії загрожує до 350 тис. дол. штрафу за кожний виявлений факт порушення. За повторні порушення можуть постраждати керівники компанії, яким тоді буде загрожувати до двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, 19 квітня 2011 р. Apple подала до суду на Samsung, звинувативши компанію в ймовірному копіюванні зовнішнього вигляду телефонів і планшетних комп'ютерів з iPhone і iPad американського конкурента. Apple стверджує, що інтерфейс пристроїв Galaxy S 4G, Epic 4G, Nexus S та Galaxy Tab скопійовано з їх розробок.

Зазначимо, що Samsung є одним з основних суперників Apple в боротьбі за першість на ринку смартфонів і планшетних комп'ютерів. Гаджети південнокорейської компанії працюють на платформі Android, яка на даний момент є найпопулярнішою в світі операційною системою для мобільних пристроїв, обігнавши iOS від Apple, Windows Mobile від Microsoft, BlackBerry OS від Research in Motion (RIM) і Symbian від Nokia.