ua en ru

Суд зменшив суму застави для заарештованого за хабар мера Чопа

Суд зменшив суму застави для заарештованого за хабар мера Чопа Фото: міський голова Чопа Валерій Самардак (facebook.com/Валерий-Самардак)

Заставу для Валерія Самардака знизили до 128 тис. гривень

Апеляційний суд Закарпатської області знизив суму застави для заарештованого за хабар міського голови Чопа Валерія Самардака до 128 тис. гривень, проте залишив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, передає місцеве видання "Закарпаття онлайн".

Повідомляється, що рішенням суду Самардак продовжить залишатися під вартою до 27 липня 2017 року, однак суму застави знизили з 1 млн гривень до 128 тис. Крім того, Апеляційний суд Закарпатської області розгляне скаргу на рішення про частковий арешт майна Самардака.

Нагадаємо, в кінці травня суд заарештував мера Чопа з можливістю внесення застави в 1 млн гривень. Його підозрюють в отриманні хабара розміром в 3 тис. доларів. До схеми причетний також депутат міськради Віталій Русина, якого затримали у Чопі під час одержання 2 тис. доларів хабара. Депутат вимагав хабар за встановлення мережі пунктів обміну валюти у формі МАФів по всьому місту.