ua en ru

Суд над Савченко: допит Віри Савченко продовжиться завтра

Суд над Савченко: допит Віри Савченко продовжиться завтра Фото: Віра Савченко

Засідання суду призначене на 11:00 за московським часом

У Донецькому міському суді Ростовської області (Росія) сьогодні розпочався допит свідка захисту, сестри Надії Савченко - Віри. Завтра 10 грудня 2015 року, вона також продовжить давати свідчення, повідомляє "Медіазона".

Як повідомляється, адвокат Савченко Ілля Новіков просив суд не закінчувати засідання о шостій, оскільки хотів, щоб допит свідка (Віри Савченко) закінчився сьогодні.

У свою чергу, прокурори заявили, що мають до Віри Савченко "масу питань".

Зокрема, Новіков повідомив у Twitter, що в першу чергу прокурорів цікавило ставлення Віри Савченко до Росії.

"Перше, що прокурори побажали дізнатися у Віри Савченко - як вона ставиться до Росії? Сказала, що до людей непогано. Але взагалі-то ми воюємо", - написав Ілля Новиков в Twitter.

"Надія зауважує, що Вірі часто забороняють в'їзд до Росії, тому потрібно її допитати сьогодні і відпустити", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, суд прийняв рішення оголосити перерву в засіданні і продовжити допит завтра, 10 грудня 2015 року.

"Суддя все-таки оголошує перерву до завтрашнього дня. Допит Віри Савченко продовжиться в четвер об 11 ранку", - йдеться у повідмоленні.

Нагадаємо, в суді над Савченко свої докази почала надавати сторона захисту. Зокрема, в якості свідка свої свідчення дав керівник Центру з обміну полоненими, український генерал Володимир Рубан.