ua en ru

Суд дозволив вилучити оригінали угод щодо базування ЧФ Росії в Криму

Суд дозволив вилучити оригінали угод щодо базування ЧФ Росії в Криму Фото: ЧФ РФ в окупованому Криму

Військова прокуратура проводить досудове розслідування у кримінальній справі за фактом державної зради

Печерський суд Києва дозволив Головній військовій прокуратурі вилучити у Міністерства закордонних справ оригінали угод про продовження на 25 років базування Чорноморського флоту Росії в окупованому Криму для проведення експертизи. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"У слідства є достатні підстави вважати, що в зазначених документах містяться відомості, що можуть підтвердити факти порушення процедур підготовки, прийняття, підписання і ратифікації Угоди для України, визначених законодавством України, а також встановити коло осіб, чиї дії призвели до укладення угоди, що суперечить Конституції України", - йдеться в рішенні суду

Слідчого управління Головної військової прокуратури проводить досудове розслідування у кримінальній справі за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

"У зазначеному виробництві досліджуються підстави та обставини підписання 21 квітня 2010 року угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території Криму (відомі як "харківські угоди")", - нагадує Сарган.

За її словами, почеркознавча експертиза була призначена 19 грудня 2016 року. У разі недопуску слідчих вони можуть ініціювати проведення обшуку в МЗС.

Про державну зраду. Печерський районний суд Києва 27 грудня своєю ухвалою дозволив Головній військовій прокуратурі вілу...

Опубліковано Ларисою Сарган 3 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кораблі ЧФ РФ вийшли в море навчальних ракетних стрільб України біля Криму