ua en ru

Суд розгляне апеляцію на призупинення трансляції чотирьох російських каналів в Україні 23 червня

Суд розгляне апеляцію представників чотирьох російських телеканалів на призупинення їх трансляції в Україні у понеділок, 23 червня 2014 р.

Суд розгляне апеляцію представників чотирьох російських телеканалів на призупинення їх трансляції в Україні у понеділок, 23 червня 2014 р. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розгляд апеляції представників російських каналів пройде 23 червня, до цього моменту триває заборона суду на ретрансляцію чотирьох російських каналів. Ми фіксуємо, що рішення виконується всіма провайдерами, крім провайдерів Донецької та Луганської областей", - повідомив Манжосов.

При цьому він зазначив, що надходить безліч скарг на наповнення інших російських каналів.

"Ми робимо моніторинг за цими зверненнями і знайшли ознаки порушень на інформаційному каналі ТВ Центр - International. І ми звернулися до дистриб'ютора цього каналу в Україні, щоб вони дали коментар. Ми повідомили про це в Генпрокуратуру і, можливо, після отримання всієї інформації Нацрада звернеться з аналогічним зверненням до суду. Є скарги на LifeNews, є скарги на Рен ТВ (Ren TV) і на RT (Russia Today). З них тільки остання адаптована до українського законодавства. Канали LifeNews і Рен ТВ ретранслюються незаконно", - заявив Манжосов.

Зазначимо, 16 травня 2014 р. Апеляційний суд Києва відмовив у поновленні трансляції чотирьох російських каналів в Україні.

6 травня 2014 р. суд оголосив перерву в справі про заборону мовлення чотирьох російських телеканалів в Україні до отримання результатів судово-психологічної експертизи.

Нагадаємо, 25 березня 2014 р. Київський адміністративний суд прийняв рішення призупинити трансляцію цих телеканалів в Україні на час розгляду відповідного позову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Таке рішення суд обґрунтував веденням зазначеними каналами антиукраїнської пропаганди.