ua en ru

Суд розгляне апеляцію на вирок Пукачу у січні 2014 р

Апеляційний суд Києва розгляне 21 січня 2014 р. апеляцію на вирок екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомила адвокат вдови журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко, повідомляє телеканал "112 Україна".

За словами Теличенко, досудове і судове слідство у справі про вбивство Гонгадзе було проведено не в повній мірі .

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 р., оголосив вирок екс-керівникові департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, обвинуваченому у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Пукача засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна та забороною займати державні посади.

Захист Пукача заявив, що має намір оскаржити вирок. За словами адвоката Пукача Григорія Демиденка, вердикт Печерського суду "занадто жорстокий".

Водночас, апеляцію на вирок суду подала і сторона вдови журналіста Мирослави Гонгадзе. Її адвокат Валентина Теличенко висловила незгоду з тим, що в справі відсутня вказівка на замовний характер злочину.

Головний редактор інтернет-видання "Українська правда" Георгій Гонгадзе зник за нез'ясованих обставин 16 вересня 2000 р. Через 2 місяці після його зникнення недалеко від Києва було знайдено тіло чоловіка, ймовірно Гонгадзе. У листопаді 2000 року лідер Соцпартії України Олександр Мороз оприлюднив аудіозаписи, нібито зроблені в кабінеті Президента України Леоніда Кучми офіцером охорони Миколою Мельниченком. Президент нібито говорить з тодішніми головою СБУ Леонідом Деркачем і міністром внутрішніх справ Юрієм Кравченком про необхідність усунення журналіста. Кучма стверджує, що записи сфабриковані.