ua en ru

Суд продовжив арешт екс-беркутівцю Аброськину до 25 січня 2015 р

Суд продовжив арешт екс-беркутівцю Аброськину до 25 січня 2015 р
Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про продовження арешту до 25 січня 2015 р. колишньому працівнику спецпідрозділу "Беркут" Павлу Аброськину, який підозрюється в розстрілі 39 учасників Евромайдана в Києві.

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про продовження арешту до 25 січня 2015 р. колишньому працівнику спецпідрозділу "Беркут" Павлу Аброськину, який підозрюється в розстрілі 39 учасників Евромайдана в Києві. Таке рішення в ході судового засідання оголосила суддя Тетяна Остапчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Клопотання про продовження строків тримання під вартою підлягає задоволенню", - заявила Остапчук.

При цьому суд у своєму рішенні врахував, що Аброськін підозрюється в особливо тяжкому злочині. Також суд вирішив, що екс-беркутівець на волі може впливати на свідків, знищувати докази і переховуватися від слідства.

Суд також визнав, що більш м'яка міра запобіжного заходу не забезпечить виконання процесуальних обов'язків.

В даний час досудове розслідування завершено, процес перейшов на стадію відкриття матеріалів справи сторонам.

Нагадаємо, 12 вересня ГПУ завершила розслідування за фактом вбивства 39 учасників Евромайдана 20 лютого. 19 вересня суд звільнив з-під варти командира "Беркута", підозрюваного в розстрілі "евромайдановцев". 24 вересня Генеральна прокуратура України порушила справу проти судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової, яка звільнила з-під арешту командира спецпідрозділу "Беркут".