ua en ru

Суд продовжив арешт 5 екс-беркутівцям

Суд продовжив арешт 5 екс-беркутівцям Фото: суд знову залишив під вартою екс-беркутівців

Арешт продовжено ще на 2 місяці

Святошинський районний суд Києва у вівторок, 27 вересня, продовжив арешт колишнім беркутівцям Сергію Зінченко, Павлу Аброськіну, Олегу Янішевському, Олександру Маринченко та Сергію Тамтурі, підозрюваним у розстрілі учасників революції Гідності в період 18-20 лютого, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд постановив клопотання прокурорів задовольнити", - постановив слідчий суддя Сергій Дячук.

Прокурор Псюк повідомив, що термін перебування під вартою підозрюваних закінчується 30 вересня, і немає підстав вважати, що ризики відсутні.

"Аброськін на свободі зможе впливати на учасників процесу, зможе спілкуватися з правоохоронцями, що перебувають у розшуку,(співучасниками злочинів – ред.), є ризик змови з ними", - сказав Псюк.

"Аброськін і бійці, чия зброя зникла, вдавалися до приховування зброї, з якої вівся вогонь на Інститутській, тобто доказів. Прокурор просить врахувати позицію потерпілих, більшість яких наполягає на утриманні Аброськіна під вартою", - пояснив він.

Щодо інших підозрюваних Зінченко, Тамтури, Маринченко та Янишевського держзвинувачення представило аналогічні клопотання.

При цьому захист екс-беркутівців вважає, що докази обвинувачення є недостатніми.

Нагадаємо, завдяки проведенню балістичної експертизи встановлено причетність екс-беркутівців до розстрілу 48 активістів Майдану.