ua en ru

Суд визнав незаконним знесення пам'ятника Леніну в центрі Харкова

Суд визнав незаконним знесення пам'ятника Леніну в центрі Харкова Джерело фото:EPA
Харківський окружний адміністративний суд визнав незаконним знесення пам'ятника Леніну в центрі Харкова 28 вересня 2014р.

Харківський окружний адміністративний суд визнав незаконним знесення пам'ятника Леніну в центрі Харкова 28 вересня 2014р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської обласної державної адміністрації.

Сьогодні відбулося судове засідання по розгляду адміністративного позову Харківської міської ради до голови Харківської ОДА Ігорю Балуте та Харківської ОДА про скасування розпорядження губернатора від 28 вересня 2014 р. №517 "Про врегулювання ситуації в області щодо пам'ятників епохи тоталітаризму".

"Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов Харківської міськради, скасувавши розпорядження голови ХОДА в частині вжиття заходів щодо демонтажу пам'ятника Леніну, що розташований на площі Свободи в Харкові, у відповідності з вимогами чинного законодавства". В іншій частині позов залишено без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Дане рішення суду не набуло чинності, і буде оскаржено в установленому порядку.

Нагадаємо, Харківський апеляційний адміністративний суд 19 листопада відмовив Харківській міськраді у задоволенні скарги по справі про призупинення розпорядження про демонтаж пам'ятника Леніну.