ua en ru

Суд засудив вбивцю полковника Хараберюша до 12 років в'язниці

Суд засудив вбивцю полковника Хараберюша до 12 років в'язниці Фото: Олександр Хараберюша (ssu.gov.ua)

Полковника СБУ підірвали у березні 2017 року у автомобілі в Маріуполі

Іллічівський районний суд Маріуполя засудив до 12 років позбавлення волі мешканку Донецька Юлію Прасолову за вбивство полковника Служби безпеки України (СБУ) Олександра Хараберюша. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу СБУ.

У СБУ зазначають, що контррозвідника спецслужби за замовленням терористів "ДНР", які діяли під кураторством російських спецслужб, підірвали у березні 2017 року у автомобілі в Маріуполі. Наразі вирок отримала безпосередня виконавиця злочину.

"Ми добре знаємо де перебуває той, хто готував вбивство нашого побратима - "керівник" "Центру спецоперацій МГБ ДНР" Василь Євдокимов на прізвисько "Лєнін"", - підкреслив голова СБУ Василь Грицак.

"Хай чекає. Або лава підсудних за українським законодавством, або безіменний мавзолей на околицях Донецька, оскільки для росіян він вже відпрацьований матеріал", - додав Грицак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки затримала підозрювану у вбивстві полковника Хараберюша. Він загинув у результаті вибуху автомобіля в Маріуполі Донецької області 31 березня. За інформацією ЗМІ, Хараберюш брав участь у знешкодженні диверсійної групи "Мангуст", яка спровокувала масові заворушення у Маріуполі 9 травня 2014 року.