ua en ru

У Дніпропетровській області солдата засудили до ув'язнення за ухиляння від військової служби

У Дніпропетровській області солдата засудили до ув'язнення за ухиляння від військової служби Фото: український солдат (facebook.com/ato.news)

Чоловік проходив військову службу за контрактом

Новомосковський міський суд Дніпропетровської області засудив військовослужбовця до 3 років і 3 місяців позбавлення волі за самовільне залишення військової частини. Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

Солдат проходив військову службу за контрактом у одній з військових частин на Дніпропетровщині.

На початку травня 2017 року з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби чоловік самовільно залишив військову частину і продовжував перебувати поза її межами понад чотири місяці.

Повідомляється, що солдат вдруге вчинив злочин, пов'язаний з ухиленням від військової служби.

Нагадаємо, 20 листопада співробітники Служби безпеки України затримали у Києві дезертира, який переховувався в анексованому Криму.

Військовий у серпні 2015 року самовільно залишив військову частину у Донецькій області та виїхав на територію тимчасово анексованого Криму, де намагався отримати тимчасовий притулок.

Крім того, зловмисник перебував на зв'язку з співробітниками ФСБ і передавав їм інформацію про сили антитерористичної операції.