ua en ru

Суд засудив командира військової частини Нацгвардії до 3 років в'язниці і штрафу 6 млн грн за бездіяльність

Суд засудив командира військової частини Нацгвардії до 3 років в'язниці і штрафу 6 млн грн за бездіяльність

Павлоградський суд Дніпропетровської області засудив до 3 років позбавлення волі і штрафу в розмірі 6 млн грн командира однієї з частин Національної гвардії України в Донецькій області за виявлену бездіяльність. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Південного регіону України.

"Вказана посадова особа визнано винним в умисному невиконанні дій, які вона за своїми службовими обов'язками повинна була виконати, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді підриву авторитету та бойового духу підрозділів Національної гвардії України, втрати озброєння, боєприпасів до зазначеного зброї і військової техніки на суму понад 6 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що судом були враховані пом'якшуючі обставини, в тому числі особу винного, який до скоєння злочину по службі характеризувався позитивно, має ряд нагород, а також наявність на його утриманні непрацездатних батьків.

Нагадаємо, прокуратура направила в суд справу проти підполковника Нацгвардії за відмову брати участь в АТО і сприяння ЛНР.