ua en ru

Суд засудив до 1 року в'язниці 2 військових Донецької області за відмову виконувати наказ

Великоновосілківський районний суд Донецької області засудив до 1 року в'язниці двох військових Донецької області за відмову виконувати наказ начальника в місці розташування військового підрозділу.

Великоновосілківський районний суд Донецької області засудив до 1 року в'язниці двох військових Донецької області за відмову виконувати наказ начальника в місці розташування військового підрозділу. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури південного регіону України.

"Зазначені військовослужбовці визнані винними в тому, що усвідомлюючи протиправний характер своїх суспільно небезпечних дій, діючи умисно, ігноруючи встановлений порядок виконання у військових формуваннях України наказів, які забезпечують необхідні в умовах військової служби відносини підлеглості та військової честі, відкрито відмовилися виконувати наказ начальника в місці розташування військового підрозділу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження проти членів тендерного комітету Міністерства оборони України за зловживання службовими повноваженнями.