ua en ru

Суд засудив до 4 років тюрми учасника ЛНР

Суд засудив до 4 років тюрми учасника ЛНР Фото: судовий вирок

Засуджений приєднався до бойовиків у 2014

Сєвєродонецький міський суд Луганської області засудив до 4 років позбавлення волі учасника незаконного збройного формування так званого "ЛНР", передає прес-служба обласної прокуратури.

"Вироком Сєвєродонецького міського суду визнано винним і засуджено до 4 років позбавлення волі учасника незаконного збройного формування так званого "ЛНР" за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань)", - сказано в повідомленні.

Так, правоохоронці встановили, що у травні - червні 2014 року місцевий мешканець, вступивши до лав незаконного збройного формування "ЛНР", займався будівництвом блокпостів, ніс на них службу та перевіряв транспортні засоби.

Зазначимо, що санкція ч. 2 ст. 260 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у Луганській області судитимуть чергового інформатора "Міністерства оборони" так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР).