ua en ru

Суд помістив у СІЗО на 2 місяці підривника гранати у будинку Маріуполя

Суд помістив у СІЗО на 2 місяці підривника гранати у будинку Маріуполя Фото: спецоперація в Маріуполі тривала понад 4 години

Чоловікові повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за 4 статями ККУ

У Маріуполі Донецької області заарештовано на два місяці чоловіка, який підірвав гранату в багатоповерхівці міста, завдавши тим самим поранення правоохоронцю. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

"Суд підтримав позицію Маріупольської місцевої прокуратури №1 та обрав для правопорушника міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці", - йдеться в повідомленні.


Наразі чоловікові повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за 4 статями Кримінального кодексу, саме: ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 345 (погроза щодо працівника правоохоронного органу), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 15 та п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинений способом небезпечним для життя багатьох осіб).

Нагадаємо, 17 червня у Маріуполі під час санкціонованого обшуку в рамках розслідування кримінального провадження, маріуполець забарикадувався у своїй квартирі. Здійснюючи опір, він кинув гранату, тим самим поранивши працівника правоохоронного органу. Загалом спецоперація тривала понад 4 години. Після тривалих переговорів зловмисник здався поліції.

Встановлено, що правопорушник зберігав у квартирі пістолет ТТ, 750 патронів, гранату та перероблену рушницю "Сайга".