ua en ru

Суд переніс розгляд скарги про звільнення з-під варти колишнього командира роти "Беркута" на 1 жовтня

Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляційної скарги на рішення Печерського районного суду Києва про звільнення з-під варти колишнього командира роти спецпризначення "Беркут" Дмитра Садівника на 1 жовтня.

Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляційної скарги на рішення Печерського районного суду Києва про звільнення з-під варти колишнього командира роти спецпризначення "Беркут" Дмитра Садівника на 1 жовтня. Таке рішення оголосила колегія суддів, передає кореспондент РБК-Україна.

Наступне засідання заплановано на 14:00.

Відповідне рішення суд прийняв у зв'язку з тим, що Садівник не з'явився сьогодні на судове засідання.

В ході судового засідання адвокат Садівника повідомив, що його підзахисний перебуває в київській міській лікарні пластичної мікрохірургії та хірургії кисті. Захисник надав суду відповідну довідку з медичного центру.

Також Садівник через свого адвоката передав особистий лист, в якому просить визнати вагомими причини своєї відсутності і просить перенести засідання на інший день.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України порушила справу проти судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової, яка звільнила з-під арешту командира спецпідрозділу "Беркут", який підозрюється в розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській.