ua en ru

Суд відсторонив від посади військового прокурора Кулика, який вів справу Курченка

Суд відсторонив від посади військового прокурора Кулика, який вів справу Курченка Фото: суд відсторонив від посади військового прокурора Кулика

Прокурор відсторонений від посади на 2 місяці

Солом'янський районний суд Києва в понеділок, 4 липня, позбавив посадових повноважень військового прокурора антитерористичної операції Костянтина Кулика, підозрюваного в незаконному збагаченні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Слідчий суддя ухвалив від посадових зобов'язань Кулика Костянтина відсторонити терміном на 2 місяці, до 4 вересня", - сказав суддя.

Суд відсторонив від посади військового прокурора Кулика, який вів справу КурченкаФото: суд у справі військового прокурора Кулика

Таким чином, суд задовольнив клопотання НАБУ і САП про відсторонення від посади Кулика, який вів розслідування у справі бізнесмена Сергія Курченка.

"Я не здійснював ніяких корупційних дій, не брав ніяких грошей... У зв'язку з тим, що я відряджений до Києва розслідувати справи Януковича, я не маю до всіх епізодів ніякого відношення. Зараз стоїть питання про відсторонення мене від посади", - заявив Кулик.

При цьому він вимагав в ході судового засідання допитати в якості свідка військового прокурора АТО Панченко, виконуючого обов'язки Кулика на даний момент.

"Чому треба допитати Панченко? Тому, що він виконує мої обов'язки в АТО", - підкреслив Кулик.

"Усунути Кулика з посади військового прокурора... на тому судовому засіданні Кулик політизував судовий процес у зв'язку з розслідуванням справи Курченка. Це не пов'язано з розслідуванням ніяких справ. Є тільки незаконне збагачення", - заперечила сторона звинувачення, при цьому не заперечуючи, що Кулик є одним з 15 процесуальних керівників з розслідування справ Курченка.


Так, прокурор САП Сергій Козачина попросив суд усунути підозрюваного від займаної посади на 2 місяці.

Сторона захисту в свою чергу представила в ході суду висновок дослідження, проведеного з використанням поліграфа. "Ми отримали висновок, в ході якого у Кулика зафіксовані ознаки психологічної достовірності", - повідомив адвокат.

За словами заступника керівника САП Максима Грищука, в ході розслідування було встановлено, що майно підозрюваного становить 5 млн 830 тисяч гривень. При цьому Кулик заробив за рік більше 1 млн гривень, а інкримінована йому сума незаконного збагачення становить понад 2 млн гривень.

Відзначимо, що на засідання суду прийшли близько 30 представників батальйону "Донбас", що вимагали притягнути Кулика до відповідальності.

Суд відсторонив від посади військового прокурора Кулика, який вів справу Курченка

Фото: судове засідання по Кулику

Нагадаємо, раніше детективи НАБ встановили фактичне місцезнаходження Кулика і вручили йому копії клопотань про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відсторонення від посади.