ua en ru

Суд скасував рішення про присвоєння звання почесного громадянина Харкова російському сенаторові Шишкіну

Харківський окружний адміністративний суд у повному обсязі задовольнив адміністративний позов прокурора міста Харкова про присвоєння звання "Почесний громадянин Харкова" громадянину Російської Федерації, члена Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Олександру Шишкіну.

Харківський окружний адміністративний суд у повному обсязі задовольнив адміністративний позов прокурора міста Харкова про присвоєння звання "Почесний громадянин Харкова" громадянину Російської Федерації, члена Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Олександру Шишкіну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"За інформацією прокурора міста Харкова Євгена Поповича, суд визнав незаконним і скасував пункт рішення 34 сесії Харківської міської ради 6 скликання "Про присвоєння звання "Почесний громадянин р. Харкова" від 06.08.2014, який стосувався саме А. Шишкіна", - йдеться в повідомленні.

"У суді прокуратура наполягала на тому, що зазначене рішення суперечить Конституції України і ряду законів. Діяльність зазначеної особи не можна розглядати як вагомий внесок у розвиток нашого міста, що сприяло піднесенню її авторитету на загальнодержавному та міжнародному рівні", - прокоментував позицію прокуратури Євген Попович.

Нагадаємо, 6 серпня міськрада Харкова присвоїла звання почесного громадянина міста члену Ради Федерації РФ Олександру Шишкіну. В цей же день прокуратура вимагала скасувати дане рішення. 13 серпня суд призупинив присвоєння звання почесного громадянина Харкова російському сенаторові Шишкіну.

Зазначимо, Олександр Шишкін - член комітету Ради Федерації з оборони та безпеки, представник від виконавчого органу державної влади Хабаровського краю.