ua en ru

Суд скасував 2 млн гривень штрафу фірмі екс-міністра Януковича за самовільне будівництво

Суд скасував 2 млн гривень штрафу фірмі екс-міністра Януковича за самовільне будівництво Фото: екс-міністр екології Микола Злочевський

В кінці 2016 компанії виписали штраф на суму 1,83 млн гривень

Окружний адміністративний суд Києва скасував постанови департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) у Дніпропетровській області про накладання штрафу на "Першу Українську газонафтову компанію" (ПУГК) в сумі 1,83 млн гривень. Таке рішення суд ухвалив 20 березня, про це повідомляє видання "Наші гроші".

Власником газовидобувної компанії є екс-міністр екології та природних ресурсів часів президентства Віктора Януковича Микола Злочевський.

ПУГК здійснює видобуток газу та нафти в Дніпропетровській області (Магдалинівський район). Фірма побудувала на території родовища тимчасову замірно-сепараційну установку (ТЗСУ).

В листопаді 2016 року ДАБІ в Дніпропетровській області направила свого інспектора перевірити ТЗСУ. За результатами перевірки було встановлено, що установка для очищення газу експлуатується без дозвільних документів, в порушення вимог містобудівного законодавства.

"В Департаменті ДАБІ заявили, що фірма надала недостовірні дані про початок виконання будівельних робіт та про готовність об’єкту. Тому в кінці 2016 року компанії було складено протоколи про порушення та припис про їх усунення, а ще був виписаний штраф на загальну суму 1,83 млн гривень", - відзначає видання.

20 березня суд постановив скасувати постанови ДАБІ про накладання штрафу.

Нагадаємо, Луценко заявив, що у Грузії заарештували колишнього заступника міністра часів Януковича.