ua en ru

Суд відхилив апеляцію про розблокування "Вікіпедії" в Туреччині

Суд відхилив апеляцію про розблокування "Вікіпедії" в Туреччині Фото: вікіпедія

Онлайн-енциклопедія не видалила потрібний контент

Суд відхилив апеляцію про розблокування онлайн-енциклопедії "Вікіпедія" в Туреччині. Про це повідомляє AFP.

"Суд в Анкарі відхилив апеляцію, подану раніше на цьому тижні фондом "Вікімедіа", якому належить доменне ім'я Вікіпедії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, за словами турецьких чиновників, "Вікіпедія" не видалила нібито фальшивий контент, що зв'язував Туреччину з терористичними групами.

Заборона була введена в суботу, 20 квітня 2017 року, Управлінням інформаційних і комунікаційних технологій Туреччини і залишився в силі після того, як на цьому тижні був підтверджений розпорядженням суду.

Такий крок викликав протест серед активістів, які виступають за свободу інформації. Вони звинувачують Туреччину в тому, що вона практикує заборони на сайтах і в соціальних мережах з "тривожною регулярністю". Багато хто задається питанням, чому Туреччина заборонила весь сайт на всіх мовах, тоді як її претензії стосуються тільки двох сторінок в англомовній версії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд Анкари виніс рішення про заборону онлайн-енциклопедії "Вікіпедія" в Туреччині після того, як адміністрація сайту відмовилася видалити дві інтернет-сторінки англійською мовою, в яких стверджувалося, що Туреччина підтримує джихадистів в Сирії.