ua en ru

Суд відмовив у проведенні допиту Савченко з використанням детектора брехні

Суд відмовив у проведенні допиту Савченко з використанням детектора брехні Фото: Надія Савченко

Прокурори виступають проти використання карт з матеріалів справи на проекторі при допиті Савченко

Донецький міський суд Ростовської області, в якому сьогодні проходить чергове засідання у справі української льотчиці Надії Савченко, відмовив підсудній у проведенні допиту з використанням детектора брехні. Про це повідомив адвокат Савченко Микола Полозов на своїй сторінці в Twitter.

"Суд відмовив у проведенні допиту Савченко з використанням детектора брехні. Це все, що потрібно знати про цей суд", - написав він.

Як відзначає "Медіазона", суд відмовив у клопотанні як у необгрунтованому, оскільки таке не передбачено КПК РФ.

"Ви, напевно, погано сприйняли мої слова минулого разу, коли я сказала, що хочу давати свідчення під поліграфом. Я абсолютно серйозно говорила про те, що я хочу давати свідчення з використанням детектора брехні або поліграфа. Слідство боїться, що їх брехлива справа розвалиться, якщо він покаже, що я не брешу. А якщо під поліграф поставити ще й всіх свідків, від нього нічого не залишиться", - заявила Савченко.

Крім того, Полозов повідомив, що прокурори виступають проти використання карт з матеріалів справи на проекторі при допиті Савченко.

"Прокурори виступають проти використання карт з матеріалів справи на проекторі при допиті Савченко. Суд підтримує їх", - йдеться в повідомленні.

Як альтернативу, захист Савченко пропонує використовувати карти Google або Yandex.

"Раз прокурори не хочуть карт з матеріалів справи, просимо суд використовувати карти Google або Yandex", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Савченко закликає всіх учасників процесу давати свідчення на детекторі брехні.