ua en ru

Суд відмовив міськраді у визнанні договору з інвестором одеського аеропорту недійсним

Господарський суд Одеської області 13 липня 2015 року відмовив Одеській міській раді в задоволенні позовних вимог в частині визнання недійсними положень договору про корпоративні принципи управління Товариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародний аеропорт "Одеса", яким визначено порядок взаємодії Одеської міської ради та Товариства з обмеженою відповідальністю "Одеса аеропорт девелопмент".

У теж час, судом визнаний недійсним пункт статуту, яким визначена вартість частки Одеської міської ради у статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Суд підтвердив законність створення спільного підприємства, а також договору про корпоративні принципи управління, тим самим визнавши, що взаємні права та обов'язки Одеської міської ради та Товариства з обмеженою відповідальністю "Одеса аеропорт девелопмент" щодо діяльності спільного підприємства, будівництва та розвитку Міжнародного аеропорту "Одеса", залишаються в силі.

При цьому інвестор проекту, Товариство з обмеженою відповідальністю "Одеса аеропорт девелопмент", в повному обсязі виконує всі взяті на себе зобов'язання, будівництво нового терміналу йде за графіком. З червня 2015 року на будівельному майданчику нового терміналу Міжнародного аеропорту Одеса організована робота в три зміни. У даний момент завершується підготовка стін під встановлення фасадних панелей і завершуються покрівельні роботи.