ua en ru

Суд залишив під вартою екс-співробітника "Беркута" Аброськіна

Апеляційний суд Києва залишив без задоволення апеляційну скаргу захисту колишнього співробітника спецпідрозділу міліції "Беркут" Павла Аброськіна, підозрюваного в розстрілі 39 активістів "Евромайдана", про зміну йому запобіжного заходу.

Апеляційний суд Києва залишив без задоволення апеляційну скаргу захисту колишнього співробітника спецпідрозділу міліції "Беркут" Павла Аброськіна, підозрюваного в розстрілі 39 активістів "Євромайдана", про зміну йому запобіжного заходу. Таке рішення в ході засідання оголосив головуючий у справі суддя Іван Рибак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Постанова слідчого судді... залишити без змін",- заявив Рибак.

Відзначимо, в ході засідання адвокат Аброськіна наполягав на зміні його підзахисному запобіжного заходу на не пов'язану з утриманням під вартою. Адвокат підкреслив, що його підзахисний сприяє розслідуванню справи.

Разом з цим, прокурор категорично заперечував проти пом'якшення Аброськину запобіжного заходу.

Нагадаємо, 12 вересня ГПУ завершила розслідування за фактом вбивства 39 учасників Євромайдана 20 лютого. 19 вересня суд звільнив з-під варти командира "Беркута", підозрюваного в розстрілі "евромайдановцев". 24 вересня Генеральна прокуратура України порушила справу проти судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової, яка звільнила з-під арешту командира спецпідрозділу "Беркут".