ua en ru

Суд залишив під арештом кошти голови благодійного фонду Онищенко

Суд залишив під арештом кошти голови благодійного фонду Онищенко Фото: суд залишив під арештом 600 тис. доларів голови фонду Онищенко

Під арештом залишилися 600 тис. доларів

Апеляційний суд. Києва залишив під арештом 600 тис. доларів, що належать Геннадію Шаманському, голові благодійного фонду нардепа Олександра Онищенка "Родина". Про це пишуть "Наші Гроші".

Кошти були вилучені з банківської комірки Шаманського, а 21 жовтня минулого року на них було накладено арешт.

На сьогоднішній день, Шаманський проходить як свідок у "газовій справі" Онищенка і знаходиться за межами України.

Благодійний фонд Шаманський очолює з 2012 року. Крім того, Олександр Онищенко видав голові фонду генеральну довіреність на 100% корпоративних прав компанії "Fastilo Trading Ltd" (Кіпр), що володіє частками в таких підприємствах, як ТОВ "Надра Геоцентр" і ТОВ "Карпатнадраінвест".

Згідно з довідкою, отриманою слідчими від Державної фіскальної служби, за останні шість років задекларовані Шаманським доходи склали менше 17 тис. гривень, що дає підстави вважати, що вилучені з його банківської комірки кошти є частиною грошей, які були переведені у готівку в рамках діяльності злочинної організації під керівництвом Онищенко.

Нагадаємо, раніше голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що розслідування "газової справи" Онищенко буде частково завершено на цьому тижні.