ua en ru

Суд зобов’язав "Кіноман" повернути кінотеатр "Жовтень" київській громаді

Господарський суд міста Києва за результатом тривалого судового розгляду у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ "Кіноман" повернути у розпорядження громади цілісний майновий комплекс кінотеатру "Жовтень".

Господарський суд міста Києва за результатом тривалого судового розгляду у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ "Кіноман" повернути у розпорядження громади цілісний майновий комплекс кінотеатру "Жовтень". Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"У ході перевірки, проведеної за зверненням Департаменту комунальної власності КМДА, встановлено, що з 2011 р. ТОВ "Кіноман" безпідставно користується приміщеннями кінотеатру для здійснення своєї підприємницької діяльності. Зокрема, з'ясовано, що Київрада не приймала рішень про надання в оренду "Кіноману" цього майна. Так само не існує жодних судових рішень про визнання права зазначеного товариства на користування приміщеннями кінотеатру", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Зважаючи на це прокуратура звернулася до суду з позовом щодо звільнення незаконно займаних приміщень кінотеатру. Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, визнав вимоги прокуратури законними й обґрунтованими та задовольнив їх у повному обсязі.

Нагадаємо, раніше Господарський суд Києва за позовами Генеральної прокуратури України визнав недійсними угоди з купівлі-продажу пакетів акцій ВАТ "Київводоканал" і ВАТ "Київгаз" і вирішив повернути їх територіальній громаді Києва.