ua en ru

Суд зобов'язав ГПУ відновити розслідування справи Пашинського

Суд зобов'язав ГПУ відновити розслідування справи Пашинського Фото: Сергій Пашинський (nfront.org.ua)

Рішення прийняв Печерський районний суд Києва

Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України відновити розслідування щодо народного депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського. Про це РБК-Україна повідомила адвокат фігуранта справи В'ячеслава Хімікуса Марина Парінова.

"Слідчий суддя задовольнив нашу скаргу на постанову ГПУ про закриття кримінального провадження з приводу стрілянини нардепа Пашинського у Вячеслава Хімікуса. Ухвала оскарженню не підлягає, суд відновив досудове розслідування, яке повинна проводити ГПУ", - сказала Парінова.

Суд зобов'язав ГПУ відновити розслідування справи Пашинського

Фото: суд зобов'язав поновити розслідування справи Пашинського

Нагадаємо, 1 серпня 2017 року Генеральна прокуратура України закрила справу проти нардепа від "Народного фронту", голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського.

Йдеться про кримінальну справу за фактом стрілянини під Києвом минулої зими, коли Пашинський в ході конфлікту вистрілив з нагородного пістолета в ногу жителю одного з сіл Васильківського району В'ячеславу Хімікусу. Зокрема, в ГПУ прийшли до висновку, що Пашинський діяв в рамках необхідної оборони, яка виключає його кримінальну відповідальність. Дії другого учасника подій Хімікуса визнані "суспільно небезпечними".