ua en ru

Суд оголосив перерву в розгляді апеляції за виплатою Міноборони РФ боргу ЄЕСУ до 22 жовтня

Київський апеляційний господарський суд оголосив перерву до 22 жовтня до 9:15 у розгляді апеляції на рішення Господарського суду Києва, яким суд зобов'язав Кабінет міністрів України виплатити Міністерству оборони РФ 3 млрд 113 млн грн боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Таке рішення оголосив головуючий у справі суддя Віктор Шапран, передає кореспондент РБК-Україна.

"У засіданні оголошено перерву до 22 жовтня до 9:15", - заявив Шапран.

Перерва оголошена для додаткового вивчення матеріалів справи.

Раніше в ході судового засідання представник корпорації ЄЕСУ Олександр Ковальчук подав до суду заяву про необхідність закрити справу щодо термінів давності. Крім цього, Ковальчук подав ряд клопотань, серед яких він просив суд витребувати низку документів у Кабінету міністрів України і Міністерства фінансів, а також визнати деякі докази по справі недійсними.

Суд відмовив у заявлені клопотання, а заяву про закриття справи розглядати не став.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України оскаржив рішення Госпсуду Києва про виплату боргів ЄЕСУ 25 вересня. Про намір України оскаржити в апеляційному порядку рішення про виплату боргу ЄЕСУ стало відомо 20 вересня.

Зазначимо також, що 19 вересня Госпсуд Києва частково задовольнив позов Міноборони Росії у справі ЄЕСУ і зобов'язав Кабмін України виплатити російському відомству 3 млрд 113 млн 53 тис. 506,26 грн.

Читайте також: Хорошковський стверджує, що в держбюджеті немає коштів на виплату боргу ЄЕСУ